Hoppa till innehåll

INFÖR AVRESA

INFÖR AVRESA

Ta med dina vänner på en riktigt härlig dygnskryssning ombord på vackra Birka Gotland. Allt är förberett för att din resa ska bli så smidig som möjligt, även för långväga gäster. Vi ser fram emot att välkomna dig ombord!

Rutt
Stockholm – Mariehamn
Viking Line Stadsgården

Avresa
Torsdag 17:30
10 oktober

Åter
Fredag 14:30
11 oktober

VANLIGA FRÅGOR

FÅR MINDERÅRIGA FÖLJA MED?

Moderskeppet är avsett för vuxna och barn/tonåringar får följa med i målsmans sällskap. Observera att det finns särskilda regler för minderåriga ombord på fartyget. Nattklubb, barer och pubar är miljöer som på kvällstid lämpar sig enbart för vuxna.

Åldersgränsen för att boka egen biljett är 20 år och du behöver kunna styrka din ålder genom att uppvisa en giltig identitetshandling med fotografi, såsom pass, körkort eller nationellt identitetskort.

VAD GÄLLER SOM IDENTITETSHANDLING?

Enligt sjöfartsreglerna måste alla resenärer kunna legitimera sig med en giltig identitetshandling med fotografi. Nordiska medborgare (Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island) behöver inte uppvisa pass. För medborgare i andra länder krävs ett pass eller ett nationellt identitetskort, som har utfärdats av det land vars medborgarskap man har. Digitalt id-kort gäller inte som identitetshandling.

Följande identitetshandlingar accepteras under deras giltighetstid, beroende på resenärens nationalitet:

  • Pass (alla nationaliteter)
  • Nationellt id-kort (Schengen-/EU-/EES-medborgare)
  • Körkort (medborgare av ett nordiskt land)
  • Svenskt SIS-märkt id-kort med fotografi (medborgare av ett nordiskt land)

Personer under 18 år, som reser i sällskap med en förälder eller målsman som har giltig identitetshandling, omfattas inte av kravet på att ha med sig en egen giltig identitetshandling. Mer information om identitetshandlingar finns hos Viking Line.

GÅR DET ATT BYTA TID FÖR MIN RESTAURANGBOKNING?

I mån av plats går det att byta tid genom att logga in på Min bokning eller kontakta Viking Lines kundtjänst för personlig service.

OM JAG BOKAR EN HYTT FÖR TVÅ ELLER FYRA PERSONER, FÅR JAG BO ENSAM DÅ?

Självklart är det endast du själv och dina gäster som bor i hytten. Gäller även om du exempelvis bokar tre personer i en hytt med fyra bäddar. Inga andra passagerare har tillträde till din hytt.

FINNS DUSCH OCH TOALETT I HYTTEN?

Samtliga hytter har egen toalett och dusch. I hytten finns dessutom sängkläder, handdukar och hygienartiklar.

JAG HAR PLATS FÖR YTTERLIGARE EN PERSON I MIN HYTT. KAN JAG LÄGGA TILL FLER GÄSTER I EFTERHAND?

Javisst, logga in på Min bokning eller kontakta Viking Lines kundtjänst för personlig service. Observera att kostnaden för biljetten tillkommer.

KOMMER ANDRA PASSAGERARE ÄN MODERSKEPPETS GÄSTER ATT VARA MED OMBORD PÅ FARTYGET?

Moderskeppet har hyrt hela fartyget. Inga andra passagerare än Moderskeppets gäster är med ombord.

FINNS WIFI OCH INTERNET?

Internetanslutning via WiFi finns i de flesta allmänna utrymmen ombord. Beroende på fartygets geografiska position kan dock uppkopplingens hastighet och kvalitet variera under resan.

VILKEN TIDSZON GÄLLER PÅ FARTYGET?

Smidigt nog gäller alltid svensk tid på Moderskeppet. Tänk på att telefoner och annan elektronik automatiskt kan byta tidszon när fartyget befinner sig på finskt vatten. Vi rekommenderar därför att du stänger av denna funktion under resan.

ÄR MODERSKEPPET ETT LAN-PARTY?

Moderskeppet liknar inte ett LAN-party utan är framförallt ett socialt event, där vi vi som älskar spel, teknik och nördkultur får tillfälle att träffas och ha roligt tillsammans. Ombord på fartyget finns massor av aktiviteter, utställare, artister och nöjen.

FINNS FÖRELÄSNINGAR OCH SEMINARIER OMBORD?

Det pågår inga utbildande seminarier eller föreläsningar ombord på fartyget. Moderskeppet är i första hand ett socialt event med festliga aktiviteter och underhållning.

NÄR SLÄPPS HELA PROGRAMMET?

I takt med att avresan närmar sig kommer Moderskeppet fyllas med massor av spännande nöjen och festliga upplevelser. Hela programmet publiceras på denna webbplats några veckor före avgång och kommer även att finnas tillgängligt ombord.

ANSLUT MED BUSS, TÅG ELLER BIL

Viking Lines egna bussar
Res enkelt och prisvärt med Viking Lines egna fjärrbussar, som trafikerar närmare 80 orter och tar dig direkt till hamnen. Anslutningsbuss avgår dessutom från Cityterminalen/T-Centralen i samband med fartygets avgångstid. Förboka tillsammans med resan.

Stockholms Lokaltrafik

Från buss-, tåg- och tunnelbanestationen Cityterminalen/T-Centralen tar det knappt 15 minuter med buss till hamnen och hållplatsen Londonviadukten. Betala vid påstigning med app eller vanliga betalkort som VISA och Mastercard. Läs mer.

Parkeringshus vid terminalen
För dig som tar bilen finns parkeringshus och laddstolpar bredvid avgångsterminalen. Betala med bankkort eller app.

Hitta till
BIRKA GOTLAND

Birka Gotland lägger ut från Viking Line-terminalen på Stadsgården i Stockholm. Vi rekommenderar att du anländer 60–90 minuter i förväg. Incheckningsautomaterna öppnar cirka två timmar före fartygets avgångstid.

ADRESS: Stadsgården, Tegelvikshamn, 116 45 Stockholm
GPS: N/lat 59° 18.996″, E/lon: 18° 5.763″
SYSTEM RT90: X:6579370, Y: 1630443

SMIDIG PARKERING

Parkera på någon av de många parkeringsplatserna vid hamnen.

LÄTT ATT RESA

Fartyget lägger ut från Stadsgården i centrala Stockholm, knappt 15 min med buss från Cityterminalen.

ALLTID TAXFREE

Shoppa öl, vin, parfym och godsaker under resan till taxfree-pris eller förbeställ och hämta ombord.