Hoppa till innehåll

INFÖR AVRESA

Moderskeppet reser den 12 oktober

Moderskeppet äger rum på kryssningsfartyget Viking Cinderella, som trafikerar rutten Stockholm–Mariehamn. Avgången sker från Viking Lines terminal på Stadsgården i centrala Stockholm. Allt är förberett för att resan ska bli så enkel och smidig som möjligt, även för långväga gäster. Anslut med buss eller ta bilen och parkera vid terminalen, eller direkt på fartyget.

Viking Cinderella

Innehållsprogrammet är preliminärt och kan ändras
Åldersgräns 20 år

VANLIGA FRÅGOR

FÅR MINDERÅRIGA FÖLJA MED?

Moderskeppet är ett socialt event för vuxna, där barn och tonåringar får följa med i målsmans sällskap. Observera att Viking Line har särskilda regler för minderåriga ombord på fartyget. Åldersgränsen för att boka egen biljett är 20 år och du behöver kunna styrka din ålder genom att uppvisa en giltig identitetshandling med fotografi, såsom pass, körkort eller nationellt identitetskort.

VAD GÄLLER SOM IDENTITETSHANDLING?

Enligt sjöfartsreglerna måste alla resenärer kunna legitimera sig med en giltig identitetshandling med fotografi. Nordiska medborgare (Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island) behöver inte uppvisa pass. För medborgare i andra länder krävs ett pass eller ett nationellt identitetskort, som har utfärdats av det landet vars medborgarskap man har.

Följande identitetshandlingar accepteras under deras giltighetstid, beroende på resenärens nationalitet:

  • Pass (alla nationaliteter)
  • Nationellt id-kort (Schengen-/EU-/EES-medborgare)
  • Körkort (medborgare av ett nordiskt land)
  • Svenskt SIS-märkt id-kort med fotografi (medborgare av ett nordiskt land)

Personer under 18 år som reser i sällskap med en förälder eller målsman med giltig identitetshandling med fotografi, omfattas inte av kravet på att ha med sig en egen giltig identitetshandling. Mer information om legitimationshandlingar finns hos Viking Line.

NÄR SLÄPPS HELA PROGRAMMET?

I takt med att avresan närmar sig kommer Moderskeppet fyllas med spännande nöjen och festliga upplevelser. Hela programmet publiceras på denna webbplats några veckor före avgång och kommer även att finnas tillgängligt ombord.

GÅR DET ATT BYTA TID FÖR MIN RESTAURANGBOKNING ELLER BUFFÉ?

I mån av plats går det att byta tid för din restaurangbokning genom att kontakta Viking Lines kundtjänst.

OM JAG SJÄLV BOKAR EN HYTT FÖR TVÅ ELLER FYRA PERSONER, FÅR JAG BO ENSAM DÅ?

Självklart är det endast du själv (och dina gäster) som bor i hytten. Gäller även om du exempelvis bokar två personer i en hytt för fyra personer. Inga andra passagerare har tillträde till din hytt.

JAG HAR PLATS FÖR YTTERLIGARE EN KOMPIS I MIN HYTT. KAN JAG LÄGGA TILL FLER GÄSTER I EFTERHAND?

Javisst, logga in på Mina sidor för att ändra din bokning. Observera att kostnaden för biljetten tillkommer.

KOMMER ANDRA PASSAGERARE ÄN MODERSKEPPETS GÄSTER ATT VARA MED OMBORD PÅ FARTYGET?

Vi har chartrat hela fartyget och inga andra gäster än de som åker på Moderskeppet är med ombord.

FINNS WIFI OCH INTERNET OMBORD?

Wifi finns tillgängligt i Café Melody, konferensavdelningen, arkaden på däck 8 samt i lyx- och komfortsviter. Kvaliteten på internetanslutningen varierar beroende på var fartyget befinner sig och fungerar inte ute på öppet vatten.

VILKEN TIDSZON GÄLLER PÅ FARTYGET?

Smidigt nog gäller alltid svensk tid ombord på Viking Cinderella. Tänk på att telefoner och annan elektronik automatiskt kan byta tidszon när fartyget befinner sig på finskt vatten. Vi rekommenderar därför att du stänger av denna funktion under resan.

Anslut med buss

Anslutningsbuss från Cityterminalen
Bussar mellan Cityterminalen i Stockholm och Viking Line-terminalen avgår i anslutning till fartygets ankomst- och avgångstider.

Stockholms Lokaltrafik

Res med SL till närmaste hållplats: Londonviadukten. Det går att köpa biljett var du än befinner dig, bland annat via SL:s app eller direkt på bussen med vanliga betalkort som VISA och Mastercard.

Viking Lines fjärrbussar
Viking Lines egna fjärrbussar trafikerar cirka 55 orter till Viking Cinderellas avgångar från Stadsgården i Stockholm. Boka anslutningsbuss i samband med bokningen av resan.

Ta bilen

Parkering vid Viking Line-terminalen
Långtids- och korttidsparkering finns i parkeringshus vid terminalbyggnaden. För mer information om priser och parkeringsplatser, besök Stockholm Parkering. Betala med kort eller app.

Parkera ombord på bildäck

Smidigare än såhär blir det inte. Ta bilen och parkera ombord på fartyget för 250 kronor. Antalet parkeringsplatser är dock begränsade och kan snabbt ta slut. Lägg till vid bokningen av biljetten till Moderskeppet.

Tillval ombord

Förboka extra godsaker till rabatterat pris när du köper din biljett till Moderskeppet, eller gå in på Mina sidor och lägg till i efterhand om du redan har bokat. Välj frukost, middag och brunch samt shoppa taxfree i lugn och ro redan före avresa.

Moderskeppets officiella t-shirt

Förboka vår snygga t-shirt och säkra ditt exemplar till nedsatt pris. Denna högtidsdräkt bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp och endast användas vid särskilda tillfällen, såsom på Moderskeppets kryssningar. Hämtas ombord.

>> Pris: 289 kr (ord. pris 329 kr)

Lyxig buffémiddag

Njut av Svenska Kocklandslagets buffé på kryssningen. Plocka ihop din egen favorittallrik bland det stora utbudet av förrätter, varmrätter och desserter – och ät så mycket du bara vill. Vin, öl, läsk och kaffe ingår.

>> Pris: 450 kr

Välkomstartiklar till hytten

Njut av en flaska bubbel och fira något alldeles speciellt eller förgyll din kryssning med lite extra lyx. Överraska ditt resesällskap med champagne, mousserande vin eller något annat gott som väntar på er i hytten.

Hitta till Viking Cinderella

Viking Cinderella lägger ut från Viking Line-terminalen på Stadsgården i Stockholm. Vi rekommenderar att du anländer 60–90 minuter i förväg. Incheckningsautomaterna öppnar cirka två timmar före fartygets avgångstid.

ADRESS: Stadsgården, Tegelvikshamn, SE-11645 Stockholm
GPS: N/lat 59° 18.996″, E/lon: 18° 5.763″
SYSTEM RT90: X:6579370, Y: 1630443

SMIDIG PARKERING

Parkera direkt på fartyget eller på någon av de många parkeringsplatserna i direkt anslutning till hamnen.

LÄTT ATT RESA

Res med Viking Lines egna fjärrbussar från över 50 orter och ta dig snabbt och smidigt till och från avgångsterminalen.

ALLTID TAXFREE

Shoppa öl, vin, parfym och godsaker under resan till taxfree-pris eller förbeställ och hämta ombord.

Innehållsprogrammet är preliminärt och kan ändras
Åldersgräns 20 år